29 Haziran 2015 Pazartesi

Her şey bazen bir kamikaze

Bir durup baktığında, her şey bazen bir kamikaze gibi hissettirir.

Hayat akıp giderken geçmişte yaşadıklarına uzaklardan, çok yukarılardan bakarsın sanki sen yaşamamışsın gibi. Geçmişindeki insanlar iki parmağının arasında gibidir, hiç karşılaşmamışsın gibi.

Başını eğip aşağıda minicik noktalar olan eski dostlar, eski aşklar ve tanıdıkları görür şaşarsın. Hepsi şimdi başka başka yerlerde, başka hikayeler içinde. Hiç tanışmamışsınız sanki. Orada öylece duran geçmişini izlemek başını döndürür sonra. Çünkü hala bir yolculuktur yaşadığın.
Bir kamikazedir çünkü hayat.

Bazen geçmişine çok yakın olursun, bazen çok uzaklarda.
Tam hepsini unutup yola devam ettim sanırken yeniden yüzleşirsin
onunla ya da artık yeni hayatıyla yeni biri olduğunu hatırlatır zaman yeniden sana.


Birlikte uçmak gökyüzünde

Dedim ya hayat bazen tam bir kamikaze! Heyecanlıdır bazen, nefes nefese kalırsın. Gözlerin yuvalarından çıkacakmış gibi şaşırırsın. Ama bazen hiç korkmazsın. Hafif bir ürpertiyle kendini rüzgarın kollarına bıraktığında yaşadığın hafifliği hiç bir şeye değişmezsin. Bilirsin, artık hiç bir şeyi düşünmeden yalnızca o anda ve kalbinde olanla kendini rüzgara bıraktığında uçmak gibidir yaşamak.

Bir kamikaze olan hayatta kimin elini tuttuğun da önemlidir aslında. Biraz korkuyorsan mesela, korkundan zerre bırakmayacak kadar sana güven verecek biri olmalı yanında. Bu kişi bazen senin seçimin, bazense kaderin.

Seninle birlikte cesaretle gökyüzüne çıkmaya kendini bırakan, seninle birlikte korkusuzca kanatlanan biri olmalı yanında. Ellerini tutmaktan bir an olsun yorulmayan. Mutluluğun onun da yüzünde güller gibi gülümseler açmalı, gücünü kaybedip yorulduğunda dünyaları yenecek kadar güçlü olduğunu sana hatırlatan ve her yeni başlangıçta yeniden ilham verip yanında kalan. Belki sadece varlığıyla bile en büyük ilhamın olan.

Çünkü bilirsin, bazen bir kamikaze olan hayatta kim ne derse desin tek başına uçmak istemezsin. Uçmak, kalbini de uçuran biri yanındaysa güzeldir. Kamikazeden aşağıdaki, şimdi çok uzaktaki geçmişine ve eski sen'e bakarken şimdiye şükretmenin en güzel yolu bazen o yanındaki güzel gülümsemedir çünkü.

Bu yüzden siz siz olun, kalbi de yüzündeki gülümseme gibi güzel insanlar biriktirin. En önemlisi, elinizden tutacak o güzel gülümsemeli kişiyi bulun ve hiç kaybetmeyin. Çünkü birlikte bulutlarda olmak en güzeli, biriyle birlikte uçmak gibi kendini rüzgara bırakmak en şahanesi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder