10 Aralık 2010 Cuma

bebek olmaya methiye

bebek olmak...
ah, kalbimi verdim sana.
bi düşün yemeğin ayağına geliyo. ağzına veriyolar bide. sana verilen içeceği beğenmedin mi? hemen püskürt ağzından.

herşeyi geç araban var. a-ra-ba!
ev desen hakeza. neyin borcu neyin harcı. herşey beleş. hava almaya çıkarıldığında, altında araban yemeğin önünde, kes kesebildiğince 'senin boyundaki senin cinsiyetinden olmayanları'.kısaca karşı cins olayları. onu kapaklamak için yapıcakların bile masum. git ısır yanağından. ne deli ne sapık ne başka bişey demezler korkma. bebeksin sen!

senin için üretilmiş kıyafetleri gören herhangi bi yetişkin, allam çogzel yaee kıvamında erimeye yol alırken, sinsice gül kurulduğun anne kucağı yada arabandan.
kıskanılıyosun, beğeniliyosun, seviliyosun, özeniliyosun. mesela senden 20 küsur yaş büyük genç kız ablalarından bazıları senin gibi konuşmaya uğraşıyo düşün. ama sen doğalsın. olduğun gibisin. takılar tokalar filan en çok sana yakışıyo aslında, biz naparsak yapalım abartı. pembe sen demek zaten direk.

hiçbir anlamı ya da anlayanı olmasa da konuş dırdırdır. hem tüm o 'dev insanları' anlayamadığında durup kendi kendine konuşursan artı puanın oluyo. 'cemiilll koşş konuştuuuu'. konuşur tabi siz akşama kadar zavallıcağzın tepesinde pıtı pıtı konuşup duruyosunuz durmak bilmiyosunuz. bırakın o da iki kelam etsin dimi ama.

herkes sana çalışıyo olm. parklara götürülüyosun, gezmeler denizler.. yüzmek istediğinde yanında mutlaka biri veya birileri var. bırak kendini sulara. altını açtıklarında, üstelik dolu olsa da masum geliyosun herkese. sıç lan yüzlerine nolcak. kafasını bi aşağı bi yukarı sallamak suretiyle ağzını kulaklarına değdirecek kadar gülümseyerek senin bile tuhaf karşıladığın seslerle seni annenin kucağından almaya çalışan insan sevmediğin biriyse işe üstüne. ki ben demesem de yapıcaksın bunu biliyorum. aferin, hep böyle başına buyruk ol. seni eleştiremezler. şöyle bi 18'ine kadar falan yolu var. çocuğum ben yaee, küçüğüm ben daha yaee falan gibi mazeret bahane ve 'özrü kabahatinden beter' davranışlara sahip olacaksın. o yüzden özgürsün. hepsini geç öğretmen, vize, final, proje, mezuniyet, patron, sunum, iş güç derdin yok. bu nasıl bi özgürlüktür sana bunu anlatamam. dedikodulardan uzak, sorumluluklardan arınmış, yapılacaklar listesi olmadan ne de güzel yaşıyosun sen.

bak insanların yüzlerine anlamsız anlamsız. şizofren demiycekler emin ol. incele inmek bilmediğin arabandan ya da sıcak kucaktan in ve koş koşabiliğince nefes nefese ol düş hatta. dişlerin yeni çıkıyo ya da tek tük işte. ısır herşeyi. yok kalori, yok kilo aldım, yok çikolatayı kestim, yok tartı yok bilmemne. yesene işte önüne gelen her birşeyi. böyle lopur lopur götür yoğurtları pudingleri..
' 'görüyomusaaan şu jean olmuyaa banaaa''. yok böyle bişey. yiyeceksin işte. ye.

sana gelsin tüm masallar şarkılar şirinlikler. sen hepsini hakediyosun. ballısın ballı kıymetini bil. ama keşke biraz bizi de görsen. ne bileyim senin kılığına girelim, suç ortağımız ol gayet böyle organize önümüze gelene bin tekme kıvamında pıtı pıtı yürüyelim kolkola. tamam biz eşşek kadar olmuşuz o boyla zor ama, mazur gör dostum.

koş.gül.incele.çekiştir.bak.karala.dokun.ısır.boya.büyü.atla.kokla.tükür.sev.bağır.danset.
hopla. çiğne.düş.düşle.hep mutlu ol.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder