22 Temmuz 2012 Pazar

Reklamcıinsankişisi 2 yaşında! ^_^

22 Temmuz 2010 günü.. hiç aklımda yokken bir ses bana ''blog aç'' diye fısıldadı. hiç düşünmeden o sesi dinledim. hayatımda aldığım en güzel kararlardan biri olduğunu bilmiyordum.

tatile gidememiştim, canım acayip sıkılıyordu, sıkıntıdan kendimi yemekten sıkılmıştım bir şeyler yapmazsam delirebilirdim. gayet plansız, tamamen içimden gelerek oturdum ve nasıl yapılır nedir ne değildir hiç bilmeden kalktım blog açtım. zaten planlayarak yaptığın şeyler çoğu zaman zevk vermez, hatta ne çoğusu, basbayağı robot gibi yaşanır o ne öyle. yani içinden gelicek spontan olucak bi anda olucak. en güzeli öyle. neyse ben de dedim ki nasılsa yazmaya aşık bi insanım, otur yaz işte ne güzel. oturdum tıkır tıkır yazdım. ismi ne olsun diye baya düşündüm ettim. o kadar saçma şeyler geldi ki aklıma. sonunda dedim ki, basit ve gerçek olsun. reklamcılık okuyorum yani reklamcı olucam, e peki madem içinde reklamcı filan geçsin dedim. ilk bakışta saçma gibi duran ama içime çok sinen ismi sonunda bulmuştum: Reklamcıinsankişisi.

günler geçti, ben ne görsem ne duysam ne yaşasam hemen bunu bloga yazmak istedim. öyle bi boyuta geldim. sıradan hayatımı sıradışı yaşayabilmemin tek yolu buydu, onu sıradışı bir şeymiş gibi yazmak. sonra bu bende artık bir tutku halini aldı ve ben zaman geçtikçe kendimi buraya ait hissettim.

gün geçtikçe ona daha çok bağlandım, gittikçe daha çok sevdim ve artık arkadaşlarım da beni Reklamcıinsankişisi diye çağırmaya başladıklarında, yaptığım şeyin güzel bir şey olduğuna inanmaya başladım. tamam dedim oldu bu iş. ben artık Reklamcıinsankişisiyim!

sonra baktım okuyanlar da artmaya başladı. ilk günler bir şey yazıyorum mesela, başlarda en fazla 2 kişi, bilemedin 3 kişi okuyor. bakıyorum bloga girenlerin sayısı bir elin parmaklarını geçmiyor. onlar da geçerken uğrayanlar, öylesine bakıp geçenler. ama yılmadım, bir gün benim de büssürü takipçim olucak dedim ve yazmayı hiç bırakmadım. sonra işi biraz büyüteyim dedim, kurumsallaşıyoruz sözde, blogun facebook sayfasını açtım. https://www.facebook.com/pages/Reklamciinsankisisi/158771680819323
yazdıklarımı hoop orda paylaşıyorum, baktım pıtır pıtır okunma sayım artıyor. sonra yavaş yavaş takipçiler de gelmeye başladı. nasıl sevindim, nasıl mutlu oldum anlatamam. çünkü benim için şu blog var ya öyle böyle değil, cidden kalbimi koydum ortaya. sonra işin içine twitter girdi. kendi adımla gayet normal biri gibi hesap açacakken hadi bakalım onu da Reklamcıinsankişisi yaptım. ben artık Reklamcıinsankişisi'ydim ve madem öyle, o zaman her yerde aynı kişi olayım dedim 4 koldan sarıldım. herkes beni böyle bilsin istedim.

şarkıcılar hep derler ya ''bu albüm çocuğum gibi oldu'' diye, valla da öyle oluyormuş, o yüzden artık gülmüyorum öyle dediklerinde. çünkü ne yapsam ''daha iyisini yapmalıyım'' demeye başladım, hep en güzelini yapayım istiyorum, herkes kendini bulsun samimi olsun gerçek olsun. anne olmadım henüz ama bu blog var ya, bana aynısını değilse bile benzer şeyler hissettiriyor, 2 yıl geçti ama hala öyle hatta gün geçtikçe daha fazla. hüzünlendim bak şimdi.

tamam tamam uzatmıycam. zaten uzattın diyeceksin, napiyim her gün 2. yaşımız olmuyor değil mi? artık o kadar olsun. demem o ki, şu 2 yılda geldiniz okudunuz yorumlar yaptınız beğendiniz ya da saçma buldunuz.. her ne yaptınızsa size o kadar çok teşekkür ederim ki.. ben şu blogu açtım yazdım ettim, böyle bir şey yaptım ama sizden gelen enerjiyi hissettim de güç buldum ve bu benim için her zaman acayip değerli. aranızda hiç görmediğim ve belki hiç görmeyeceğim olanlarınız bile var. ama siz buraya geldiğiniz zaman aynı çatı altında buluşmuş oluyoruz ve bu bana kendimi çok şanslı hissettiriyor. iyi ki varsınız hepiniz. (gülmeyin, ben de gülerdim böyle konuşanlara ama valla ciddiyim şu an).

ben hep burdayım, buralarda zibidi zibidi yazmaya devam edeceğim. gelirseniz ne güzel olur, hepimiz oluruz. sizi seviyorum dostum!


tatlılıklar :)  

Reklamcıinsankişisi.

4 yorum:

  1. İyi ki de yapmışsın, yazmaya başlamışsın. Nice mutlu yıllar bloguna. :)

    YanıtlaSil
  2. canımm çook teşekkür ederim :) mutluyum ya valla iyi ki yapmışım :)

    YanıtlaSil
  3. benden 2 gun once mi dogmus blogun? hay allah senin gibi yengec desene, aslan olacakmis 24 temmuz olsaymis, 2 gunle kacirmis goruyor musun? cok aglatma onu da kendin gibi :) nice guzel yillara, ayrica bekliyorum unutma. sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. evet blogum da benim gibi yengeç. ben ettim o etmeseydi keşke. napalım kısmet böyleymiş. çook ama çook teşekkür ederim size şu yazdığınızla dünyaların hepsi benim şimdi! :) beklediğinizi biliyorum, en kısa zamanda dönüyorum.
    hayatımdaki Işık Kadın, Işıklı Kadın, sizi seviyorum! :)

    YanıtlaSil