26 Haziran 2011 Pazar

bazı arkadaşlar

bazı arkadaşlar kaprislidir. konu buluşmak olduğunda sen ne dersen de, yine de keyfini dinlicektir. istersen kapısına kadar git, hiç umursamaz taa oralara kadar gitmişsin, dil dökmüşsün, düşün gurursuz gibi nerdeyse yalvarmışsın falan asla önemi olmaz onun için. hani o arasa, ya bi buluşalım falan dese neyin yalvarmasından söz ediyosun, bi telefonda 1 saate yanındasın. yani çoğumuz böyleyizdir. duygusal milletiz vesselam. ama ne kadar iyi arkadaş olsan da bazen bazı arkadaşlar senin tüm o iyi arkadaşlığına neredeyse seni pişman eder. böyle bi durumda da, onu bi daha ne aramak ne de sormak istersin. çok karşılaştığın biriyse, hani ne bileyim aynı apartman, aynı sokak, aynı sınıf ya da aynı işyeri, mümkünse onun yüzünü bile görmek istemezsin.

oturup dertleşmek istersin bi gün. ararsın ''canım çok sıkkın lan. özledim de seni. bişeyler yapalım ya''. o an sesinden anlaması lazım, hakikaten buluşmak iyi gelicek. ama onu ikna etmek için çabalaman sadece nafile çabalar olur, telefon kapandığında çoktan sıradaki arkadaşı telefon rehberinden bulmaya çalışıyor olursun. ve dertleşmeye muhtaç o acılı halin daha da katmerlenmiştir.

düşün ki terfi ettin, ya da o çok kafana taktığın finaller harika geçti. e bunu bi ıslatmak lazımdır. sevinçle ararsın, ''olm bak bu gece buluşalım, sana anlatıcaklarım var. felekten bi gece çalalım lan.'' ama beyimiz/hanfendi kim bilir hangi salakla nasıl salak bi organizasyon yapmışsa ya onu bahane eder, ya üstünde kırıklık(!) ya bi misafiri vardır. ya da meteliğe kurşun atıyodur. tamam bu son bahane kabul edilebilir. hangimize olmadı ki. ama diğer saçma mazeretlere karnımız tok. hesap lütfen!

yeni manita yapmışsındır. ne zamandır arkadaşınla tanıştırmak istedin. uzun da bi zaman ertelediniz diyelim. sana ve manitana en müsait zamanda siz ikiniz çifte kumrular, artık bi buluşma ayarladınız. aradın arkadaşını ve yine fiyasko. allah bilir ne dedi. hele ki ilişkinin ilk zamanlarıysa, sevgiline durumu açıklamak için türlü çeşit senaryolar yazmak mı dersin, arkadaşına boy boy laflar hazırlamak mı dersin ufff..

yaz gelmiştir, herkes bi yerlere dağılıcak falan. son bi buluşma ayarlayalım, diziler sezon finali yapıyo da biz yapamaz mıyız dedin. bi de akıllılık edip bi türlü buluşamadığın tüm arkadaşların yanına tek buluşmada birer tick atmak istedin. buluşulmayan kimse kalmasın dimi ama. ara hepsini, yer ve zaman da kesinleşti derken günün sonunda buluşacak tek insan dahi yoktur. sonra tek başına dışarı çıkmak da gözüne gelmez, oturursun oturduğun yerde. bi de şöyle bişey var: dikkat ettiysen, hani hep buluşmak için plan yaptığın ama asla buluşamadıkların var ya, hah işte onlar hep bu bazı arkadaşlardan çıkar. çünkü bunlar istedikleri kadar mazeret sunsunlar ya da bahane arasınlar, keyifleri bilir herşeyi. keyfi otur dese oturur bunlar. iyisi mi sen eşeği sağlam kazığa bağla, sonra mazallah evdeki bulgurdan olma.


insanlar tuhaf dostum. hele bazı arkadaşlar daha da tuhaf.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder