4 Haziran 2011 Cumartesi

Geceleri yiyip kapıları açıp, sabahı görmeden kovacağım seni


Gece acıkması diye bişey var ve adamı deli eder. Yani en prensip sahibi insan olsanız da, hani böyle ''aa yook hayatta gece yemem, acık boğazına hakim olcaksın yahu'' deseniz de o geldi mi her türlü sözünüzü, duruşunuzu söker atar. Adamın hayat felsefesini bile değiştirebilecek kadar pislik bişey çünkü bu gece acıkması.

İçtiği suyu bile organik olan, ekmeğe elini sürmeyen, spor yapmaktan gözünün feri gitmiş insanı alır, ''yaae ölüyom açlıktan, şunu yiyim zaten diyet yapıyom, sadece bu gece yaae:( '' diyen, midesinin derdine düşmüş, sırf iki lokma bişey yiyebilmek için her tür dolap çevirebilecek kadar gözü dönmüş bi canavara dönüştürür.

Peki böylesi güçlü, insanlara neredeyse evrim geçirebilecek kadar şiddetli bu şey, neden bize merhamet etmiyor derseniz, bu tamamen onun terbiyesizliği derim size. içiniz ferah olsun yani, siz masumsunuz.


Kimler gece acıkır ulan

Hiç öyle oturup araştırma falan yapmanıza gerek yok. gece acıkan insan, baktığınızda genel olarak 2'ye ayrılıyor:

1. Stresli, işleri yolunda gitmeyen, yapması gerekn bi ton işi olan, işlerini yetiştiremeyen, acayip derecede kafası dolu insanlar. depresyonda olanları da rahatlıkla bu gruba dahil edebiliriz. ki bilinen bişeydir, insanlar depresyondayken ya alışveriş yapar ya yemek yer. yani atıyorum, adam manitayla bozuşmuştur o gün. oturur tv'nin başına alır cipsi aburu cuburu ekmek arasını, umrunda olmaz gerisi. ya da üniversite öğrencisidir, vize final zamanıdır, allahhh projeler de bi yandan, e mecbur sabahlar. bu da demek olur ki, yemek yemek artık farz olur. hem ne o öyle, aç karna ders mi çalışılırmış.

2.
Hiçbir şeyi takmayan, kilo almakmış kaloriymiş diyetmiş hiç o taraklarda bezi olmayan, hiçbir şey için saati programı olmayan insanlar. yani gecenin 2'sinde 3'ünde yediği sucuk ekmeği, dürümü, lahmacunu falan gayet normal bulan insanlar. hatta onu hakettiğini düşünenler. ''ne yani midemden mi kısayım olm. hem sen benim lokmamı mı sayıyon lan bilmemne'' diye üstünüze yürüyebilecek, koşmaya başladığınız vakit arkanızda kan ter içinde hatur hutur koşabilecek insanlar. dikkat edin, yakalarsa sizi bile yiyebilir mazallah.


gördüğünüz gibi gece acıkması aslında aklı başında insanı can damarından vurmuyo. illa ki bi yerden patlak vermiş, fire vermiş olmanız şart. hem zaten işleri yolunda giden, yapacağını yapmış, yapacak olduklarını da bi güzel planlamış, ertelediği hiçbir şey olmayan insanlar gece acıkmasının geldiği saatlere kadar kalmıyolar. misler gibi yatılacak saatte yatıyolar. ve sabah uyandıklarında sanki tanımadıkları bi yatakta uyanmışçasına kendilerini kullanılmış hissetmiyolar. pis bi pişmanlıktan çok uzakta, hem kiloları yerli yerinde hem sağlıkları, huzur içinde yaşayıp gidiyolar.


bak şimdi söyleyeceklerime


nerde bi gece acıkan adam var, orda efkar var depresyon var ''nolucak lan benim halim'' var. ama akıllı adam bilir herşey yerinde zamanında ve tadında güzel. normalde 3 öğün yersin olur biter. hadi diyelim sağlıklı olcam, zayıflıcam, kilomu koruycam falan feşmekan bunları diyosaan 5-6 öğün yersin. ama geceler uyumak içindir dostum, gece oldu mu daya başı yastığa, uyku. böyle düşünür aklı başında adam. ama aklı midesinde ya da çaresizliğinde olan adam bunu saçma bulur. ipe sapa gelmez kurallar onu bozmaz, dizginlenemez. acıktı mı yer, bakmaz saat olmuş 3-5. aslında bi yandan da özgürlüğüne, keyfine düşkün adam gece acıkınca yer. kuralcı, katı, organik kafasındaki adam katiyyen karın gurultusuna boyun eğmez.

ama yine de kimse havaya girmesin derim ben. herkes bi gün gece acıkmasını tadacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder