7 Temmuz 2011 Perşembe

insanlar çok öyle çok böyle

# sigara içerken gayet anlamsız bi şekilde gözlerini kısıp havaya giren insanlar var. hayır sanki tom waits klip çekiyo yanında. charles bukowskiliğin alemi yok usta.

# sinirlenip kapıyı çarpsan, sinirlendiğini görmeyip ''kapıyı neden çarpıyosun'' diye sorabilen insanlar var. hayır bi sor yani kapıyı çarpan niye çarpıyo? kapı kırılsın isterse, kapıyı çarpan kırılmış yeterince. işte bu kapı, işte bu da sapı! diyesin gelir valla.

# kafasında durmadan yapılacaklar listesi oluşturmaya devam eden ama sorsan birini bile gerçekleştirememiş insanlar var. ne yazık ki ben de onlardanım. ne yazık ki o listede an itibariyle kaç madde olduğuna dair en ufak bi fikrim yok. ve ne yazık ki günümüz internet karşısında geçen modern hayat hepimizi bir bir o hale getiriyo. neredeyse tuvalete gitmeyi bile yapılacaklar listesine dahil etmeye başladık üstad sen ne diyosun.

# aslında yapıyor olduğu şeyleri başkalarıyla biraradayken ''o ne lan hayatta yapmam'' diye anlatan insanlar var. tamam tamam sen herşeyin en güzelini yaparsın, sen en şahanesin! hadi git şimdi.

# kendisi çok mükemmelmiş gibi, tartışılıcak eleştirilicek tek bi yanı yokmuş gibi başkalarının hayatlarını eleştirme, başkalarının kararlarını yorumlama yetkisini kendinde gören insanlar var. herkes onun saçmalıklarını dinlemek için çıldırıyor sanki. işi daha da abartıp aşağılayıcı sözlerle aslında kendi seviyesini ortaya koyuyor onlar. her yerde empati de empati diye salak salak gezen tipler de hep bunlardan çıkar ama. hadi sar bakalım ordan bi yarım empati öyleyse diyesi gelir insanın. bırak kendini mükemmel sansın aptal dünyasında!

# hiçbir şeyi zamanında, olması gerektiği gibi yaşamayan insanlar var. bakıyosun liseli kızlar giyiyolar topukluları, çekiyolar tüm hatlarını millete gösteren dapdar skinny jeanleri, o çok özendikleri gossip girl kıvamına ulaşabilmek için. ''bi kitap açıp okumuyolar azizim, sorsan dünya klasiklerini bilmezler'' diye saçmalamıycam ama en azından 15 yaşındaysan 15 yaşındaymış gibi giyin. ya da üniversiteliysen spastik gibi hala ilkokul 3'e gidiyomuşsun gibi giyinme ya da davranma. hayır sizin dediğiniz olsa yaş, büyümek, çocukluk, ablalık falan filan bunlar olmazdı. sonra gör sen curcunayı. ama madem yeryüzünde böyle şeyler var, o zaman onları bilip ona göre yaşıycaksın.

# ''buralar bana göre değil, çok modernim ben'' dese de dibine kadar ataerkil ve geleneksel insanlar var. bunlar hemen hemen her yerde karşınıza çıkabilecek bi tür. kadını da çok ama bunlar çoğunlukla erkek ve iki yüzlülüğün yeryüzündeki temsilcileri. gördüğünüz yerde ulaşamayacakları bi yere saklanmakta fayda var.

# dev aynasından kendine bakması, bi yere kadar aşağılık kompleksinden kaynaklanıyor olabilir ama dev aynasında yaşayan insanlar var. bakıyosun şu hayatta hiçbir şey başarmamış, büyük bi aşk yaşamamış, güzel dostluklar kurmamış, güzel şehirlere gitmemiş, güzel şarkılar dinlememiştir ama kendini çok değerli bulur. insan değerli bi varlıktır o ayrı, bahsettiğim o değil. yani çok başka bi frekanstan hayata, insanlara bakmaktan söz ediyorum. bu söylediğim insanların hepsi olmasa bile büyük çoğunluğu kendi dışındakilere yukardan bakma potansiyelindedir. halbuki ne gerek var. hiçbir şey olmayışınla otur oturduğun yerde, kimsin ki sen!

# tamam bi ara moda gibi bişeydi, kime baksan öyle yazıyodu falan ama halen daha yapıo, içio, susuo şeklinde yazan insanlar var. hayır alt tarafı araya bi tanecik y harfi gelicek hepsi bu. bununla kalsa iyi. hangi yüzyıldayız hala seviore, yapıore yazan insanlar var. bundan nefret ettiğim kadar son zamanlarda pek az şeyden nefret ediyorum. bilerek ve isteyerek itici olma konusunda birçoklarının üstüne yok.

# moda olanı, popüleri, gündemde olanı takip etmeyi kültürlü olmak sanan insanlar var. işi daha da ilerletip sırf yeniyi takip ettiği için kendini yetenekli sayıyo bunlar. hiçbir şey üretmeyip ya da bu zamana dek üretilmiş değerli şeyleri bilmeyip, sanata dair iki kelam edebilecek kadar bile bişeyler biriktirmeyip nasıl bu denli kendine güvenir ki insan. özgüvenini yiyim senin!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder